måndag 26 mars 2018

Samtiden recenserar min nya bok

Bokomslagets fram- och baksida. Klicka för läsbart format.
Min nya bok (som finns att köpa till reducerat pris här), får idag en fin recension i tidskriften Samtiden. Simon O. Pettersson skriver bland annat: 
Titeln syftar på ett citat av den rumänske författaren Valeriu Marcu. Tanken bakom får väl förstås så, att en som med omdöme och integritet djupgående reflekterar över något är bättre än hundratals mediala strupsångare, som inte kan något annat än anpasslighet. Nydahl gör en poäng av att han inte är någon som ylar med vargarna. Vad är det då som detta huvud ägnat sig åt denna höst? Läsning är förstås ett svar, men det är sällan någon blind läsning; den rena litteraturessäistiken är inte så framträdande här. Framförallt verkar han ha ägnat sig åt att reflektera över tillvaron. 
De ymniga referenserna till läst litteratur tycks framförallt vara en hjälp och ett stöd i detta tankearbete. Solitären Nydahl förefaller också ha mer glädje av att diskutera med de tysta kamraterna i litteraturen än med de pladdriga motsvarigheterna i det så kallat verkliga livet.  
Samtidskritiken är i allmänhet hård. Han oroas med rätta för folkvandringar och islamisering, men också mer förbisedda ämnen får plats, till dessa hör en kraftig kritik mot konsumismen, underhållningsindustrin och infantiliseringen i samhället. 
Hela recensionen kan du läsa här.